Tämän ohjeen löysin Kakkuviikarin vispailuja!-blogin kautta täältä. Itse tein taas gluteenittoman ja laktoosittoman version. Kaikessa makeudessaan kakun suolaisuus houkuttaa maistamaan aina seuraavan ja seuraavan palan...
Pohja:
170 g gluteenittomia Semperin kaurakeksejä
80 g laktoositonta voita
Täyte:
400 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl laktoositonta vispikermaa
Päälle:
sormisuolaa (minun kaapista löytyi vain ruususuolaa, joten laitoin sitä)
1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 - 26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele se. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30 - 35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
5. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 - 20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
6. Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse...tai no jos muutaman tunnin edes maltat. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti