Hae tästä blogista

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Porkkana-juustokakku

Kakkutaikurin blogista näin tämän ohjeen ja hetihän sitä piti kokeilla. Tein pääsiäiseksi oman muunnelman gluteenittomana ja laktoosittomana ja kylläpä se teki kauppansa.



Porkkanapiirakka:
3dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4,5 dl ruokaöljyä
6,75 dl gluteenittomia jauhoja (minulla sattui olemaan Semperin vaaleaa jauhoseosta ja kaurajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
450g/n.2,5 ISOA porkkanaa soseena tai raasteena

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Levitä puolet seoksesta uunipannulle leivinpaperin päälle.
Tee juustokakkuseos valmiiksi.

Juustokakku:
1 prk laktoositonta maitorahkaa
1 prk maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl laktoositonta kermaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
Tiputtele lusikalla (isoja lusikallisia) puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle.
Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle.
Ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle.
Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä laktoositonta voita
200 g maustamatonta Koskenlaskija Ruoka-sulatejuustoa

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
Lisää sulatejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan).
Levitä pohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti