Vikkelä marjapiiras on nimensä veroinen. Ei tarvitse vatkata
eikä sotkea kovin monta astiaa. Sen kun sekoittelee aineet ja työntää uuniin.
Ohje on Vaasan Myllyn kirjasta Leivomme Anni-Helenan kanssa. Suluissa omia lisäyksiäni.
Tässä muillekin marjastajille:
Tässä muillekin marjastajille:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa
0,5 dl voisulaa
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 - 5 dl viinimarjoja, mustikoita tai puolukoita
Pinnalle:
0,5 dl voisulaa
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita (tai gluteenittomia kaurahiutaleita)
1 dl sokeria
1 dl kermaa
0,5 dl voisulaa
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 - 5 dl viinimarjoja, mustikoita tai puolukoita
Pinnalle:
0,5 dl voisulaa
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita (tai gluteenittomia kaurahiutaleita)
Munat ja sokeri sekaisin puuhaarukalla.
Lisää kerma ja voisula, sekoita hyvin.
Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina pyöreään voideltuun piirakkavuokaan.
Levitä marjat pinnalle.
Sekoita voisulan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
Ripottele seos marjojen päälle.
Paista 200 asteessa 20 - 25 min uunin alimmalla ritilätasolla.
Sitten vain se sopiva vaniljajäätelökerros tai muu mönjä päälle tai ihan vain sellaisenaan. Piirakka on aika ohut.
Lisää kerma ja voisula, sekoita hyvin.
Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina pyöreään voideltuun piirakkavuokaan.
Levitä marjat pinnalle.
Sekoita voisulan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
Ripottele seos marjojen päälle.
Paista 200 asteessa 20 - 25 min uunin alimmalla ritilätasolla.
Sitten vain se sopiva vaniljajäätelökerros tai muu mönjä päälle tai ihan vain sellaisenaan. Piirakka on aika ohut.
Uunipannulle kaksinkertainen annos |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti