Muistilista valmiiden leivontareseptien kokeiluista ja omaan käyttöön tuunaamisesta. Kaati eli esiliina ettee ja leipomaan!
Hae tästä blogista
maanantai 25. heinäkuuta 2016
Kahden suklaan juustokakku
Tämän kakun alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissan blogista nimellä Tonttujen suklaajuustokakku. Tein gluteenittoman ja laktoosittoman version ilman hillokerrosta, piparkakkumaustetta ja päällyskoristeita. Tässä minun muunnelmani ohjeesta. HUOM! Ei lainkaan lisättyä sokeria! ;)
Pohja:
200 g Semperin suklaakeksejä (tai gluteenittomia Dominoita)
50 g laktoositonta voita
Täytevaahto:
5 dl laktoositonta vispikermaa
2 valkuaista
Valkosuklaakerros:
2 liivatelehteä
150 g laktoositonta valkosuklaata (riisimaidosta tehty, Ekolo-kaupasta)
100 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
¼ dl vettä
½ täytevaahdosta
Tumma suklaakerros:
2 liivatelehteä
130 g tummaa laktoositonta suklaata (Brunberg)
100 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
¼ dl vettä
½ täytevaahdosta
Päälle
Esim. raastettua suklaata
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 - 26 cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa keksit tehosekoittimella.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vaahdota valkuaiset ja yhdistä vaahdot.
Jaa kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin.
Laita suklaatäytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Tee ensin valkosuklaatäyte.
Paloittele valkosuklaa ja sulata vesihauteessa (tai mikrossa miedolla lämmöllä). Itse sulatan aina höyrykattilassa pienessä peltikupissa.
Sekoita suklaasula vatkaimella tuorejuuston joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.
Lisää suklaa-tuorejuustoseokseen (ohuena nauhana hyvin vatkaten, ettei jää klönttejä). Sekoita toisen täytevaahdon joukkoon.
Levitä täyte vuokaan. Jos täyte vaikuttaa löysältä, anna hyytyä hetken aikaa (15-30 minuuttia) jääkaapissa, muussa tapauksessa jatka täyttämistä.
Tee sitten täyte tummasta suklaasta. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa (tai mikrossa miedolla lämmöllä).
Sekoita suklaasula vatkaimella tuorejuuston joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää suklaa-tuorejuustoseokseen (ohuena nauhana hyvin vatkaten, ettei jää klönttejä). Sekoita jäljellä olevaan täytevaahtoon.
Levitä täyte vuokaan.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
Koristele haluamallasi tavalla, esim. raastetulla suklaalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti