Hae tästä blogista

lauantai 20. toukokuuta 2017

Vadelma-suklaakakku

Ranteita myöjen taikinasa-blogista taas meni kokeiluun yksi kakku, jonka alkuperäinen ohje on täältä (suomalainenjoulu.fi). Itse tein gluteenittoman ja laktoosittoman version ja käytin margariinin sijasta voita. Koristeluissa taas vähän oikaisin. :D 



Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g laktoositonta voita
0,75 dl laktoositonta maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä

Kuorrutus:
130 g Brunbergin laktoositonta maitosuklaata
50 g laktoositonta voita

Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Lisää voisula, maito, vadelmahillo ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää vielä lopuksi kiehuva vesi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (23cm).

Paista 175 asteessa n. 45 min.

Jäähdytä kakku.

Sulata suklaa laakealla lautasella mikrossa 30 sekuntia kerrallaan niin kauan, kunnes suklaa on kokonaan sulannut.

Kaada sula suklaa astiaan ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Kuorruta kakku (kakku ei saa olla kuuma eikä edes lämmin).

Sulata lasissa tai mukissa muutama valkosuklaan ja tumman suklaan pala ja laita ne omiin pusseihin.

Leikkaa pussin kulmaan PIENI lovi ja raidoita kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti