Kotikokki-sivustolla ja Iltalehti-sivustolla näin helpon feta-pinaattipiirakan ohjeen, josta oma versioni tässä. Helppoa ja herkullista suolaista kasvispiirakkaa. Gluteeniton ja laktoositon.
Pohja:
100 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
100 g laktoositonta juoksevaa Oivariinia (tai voita)
1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta (gluteeniton)
1 tl leivinjauhetta
Sekoita tuorejuusto ja rasva keskenään.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä piirakkavuokaan ja pistele haarukalla pohjaan reikiä.
HUOM! Kannattaa ehkä esipaistaa pohjaa muutama minuutti ennen kuin laittaa täytteet.
Täyte:
150 g pakastepinaattia sulatettuna
2 kananmunaa
2 dl kerma-maitoa (laktoosittomia)
2 valkosipulinkynttä murskattuna
160 g feta salaattijuusto yrtti (laktoositon)
Levitä pohjan päälle fetakuutiot.
Sekoita keskenään loput täytteen aineet ja mausteet.
Laitoin basilikaa, pitsamaustetta ja hieman pippuria.
Kaada seos pohjan päälle.
Päälle:
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
150 g laktoositonta juustoraastetta
Laita päälle vielä tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste.
Paista 225 asteessa 20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti