Hae tästä blogista

perjantai 23. kesäkuuta 2023

Raparperipiirakka kermaviilipäällisellä

Mukaeltu tästä ohjeesta

Raparperipiirakka kermaviilipäällisellä

n. 26 cm vuokaan

Pohja:
125 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl laktoositonta maitoa

Päälle:
n. 5 dl raparperinpaloja

Täyte:
1 prk (á 200g) laktoositonta kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
1 muna

Ohje:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa kahdessa erässä.
Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Levitä taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Asettele raparperinpalat taikinan päälle.
Esipaista piirakkaa 200 asteessa n. 10 - 12 minuuttia.
Tee tällä välin täyte sekoittamalla kermaviili, sokerit ja muna keskenään.
Levitä kermaviiliseos esipaistetun piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa vielä n. 25 minuuttia, kunnes päällinen on kiinteytynyt.
Anna piirakan jäähtyä.
Nautiskele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti