Hae tästä blogista

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Omar-palat


Kokeilin Omar-paloja Kotikokin reseptillä ja jälleen muokkasin ohjeen muuten laktoosittomaksi ja gluteenittomaksi, paitsi Omareissa on maitoa ja glukoosifruktoosisiirappia. Minusta päällinen ei maistunut tavallista kinuskia kummemmalta, joten kinuskin voi keittää normaalisti kermasta ja fariinisokerista (ohje esim. täällä, mutta tee kaksinkertaisena, että riittää pellille).

150 g     laktoositonta voita    
3            munaa    
1,5 dl     sokeria    
4,5 dl     gluteenittomia jauhoja (laitoin puolet Viljatuotteen ja puolet Semperin jauhoseosta)   
3 - 4 rkl  tummaa kaakaojauhetta    
3 tl         leivinjauhetta    
1 tl         vanilja-aromia    
1,5 dl     laktoositonta maitoa


Omar-kinuski
2 dl                    laktoositonta vispikermaa    
1 pss (220 g)     Omar-karkkeja    

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata rasva juoksevaksi.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maito, hieman jäähtynyt rasva ja vanilja-aromi. Lisää jauhoseos pienissä erissä hyvin vatkaten.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 10 – 12 minuuttia. Tarkkaile pohjaa paistoajan lopulla, etteivät reunat ala kärvähtää. Tarkista pohjan kypsyys puutikulla.

Ota pohja uunista ja jätä jäähtymään. Pohjan on oltava huoneenlämpöinen siinä vaiheessa, kun levität kuorrutuksen.

Omar–kinuskin valmistaminen

Kuumenna kerma pienessä kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää karkit. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 - 30 minuuttia. Kinuskin valmiuden voi testata valuttamalla sitä lusikasta nauhana kattilaan: kun lusikasta valuva nauha piirtää jäljen kinuskin pintaa, ollaan valmiita.

Anna jäähtyä hetki, mutta varo ettei kinuski mene liian tönköksi, jolloin levittäminen on vaikeaa.

Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle levyn keskeltä aloittaen. Leikkaa reunat pois. Ripottele pinnalle nonparelleja, koristeluhelmiä tms, leikkaa siisteiksi paloiksi ja tarjoile.

Omar-palat voi myös pakastaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti