Hae tästä blogista

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Brita-kakku raparperitäytteellä




Brita-kakkua en ole koskaan ennen kokeillut, mutta kokeilun jälkeen piti tehdä heti seuraavana päivänä toinen, kun ekan päivän kakku hävisi jonnekin. Alkuperäinen ohje on täältä. Tein pieniä muutoksia. Raparperihillon keittämisellä aloitin, että se sai kunnolla aikaa jäähtyä.
 
Pohja:

    125 g laktoositonta voita
    1 dl sokeria
    3 kpl keltuaisia
    1,5 dl hienojakoista gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper Fin Mix
    2 tl leivinjauhetta
    1 dl laktoositonta maitoa

Pinnalle:

    3 kpl valkuaisia
    1,5 dl sokeria

Täyte:

    5 dl raparperin paloja
    0,75 dl sokeria
    0,5 tl kanelia
    1 rkl vettä
    1 tl vaniljasokeria
    2 dl laktoositonta vispikermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina paperille pellin kokoiseksi.

Pese ja kuivaa työvälineet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Kun vaahto on kiinteää, levitä se varovasti pohjan päälle pellille. Vanha ohjehan on, että valkuaisvaahto on valmista kun kulhon voi kääntää ympäri ilman että vaahto valuu.

Paista 175-asteessa uunissa noin 25 - 30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.

Laita raparperinpalat, sokerit, vesi ja kaneli kattilaan. Kiehauta kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se raparperiin.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy kahtia isommaksi kakuksi, tai neljään osaan pienemmäksi mutta korkeammaksi kakuksi. Levitä täytettä väliin ja pinoa levyt päällekäin. (Koristele esim. mansikoilla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti