Jääkaapissa oli vaniljarahkapurkki ja ulkona raparperinvarsia, joten piti etsiä helppo ja nopea piirakkaohje. Sellainen löytyi täältä, mutta kun kaapissa ei ollut maissijauhoja, niin korvasin ne Semperin Finmixillä. Tässä minun versioni, joka on laktoositon ja gluteeniton:
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
150 g laktoositonta voita
2½ dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl Semperin Finmix vaaleaa jauhoseosta (alkup. maissijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
150 g laktoositonta voita
2½ dl Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl Semperin Finmix vaaleaa jauhoseosta (alkup. maissijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
Sulata voi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita
lusikalla taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun
piirakkavuokaan (24-25 cm).
Täyte:
3 raparperin vartta
200 g laktoositonta vaniljarahkaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
3 raparperin vartta
200 g laktoositonta vaniljarahkaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
Pilko raparperit ja levitä palat pohjan päälle. Sekoita
keskenään rahka, kananmuna ja sokeri, levitä seos raparperien päälle. Laita
uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti