Hae tästä blogista

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Raparperipiirakka vaniljarahkapäällisellä

Jääkaapissa oli vaniljarahkapurkki ja ulkona raparperinvarsia, joten piti etsiä helppo ja nopea piirakkaohje. Sellainen löytyi täältä, mutta kun kaapissa ei ollut maissijauhoja, niin korvasin ne Semperin Finmixillä. Tässä minun versioni, joka on laktoositon ja gluteeniton:

Pohja:
2         kananmunaa   
1 dl     sokeria             
1-2 tl   vaniljasokeria                             
150 g  laktoositonta voita                   
2½ dl  Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl     Semperin Finmix vaaleaa jauhoseosta (alkup. maissijauhoja)  
2 tl      leivinjauhetta                              


Sulata voi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (24-25 cm).



Täyte:
3          raparperin vartta                       
200 g   laktoositonta vaniljarahkaa  
1          kananmuna    
2 rkl     sokeria              


Pilko raparperit ja levitä palat pohjan päälle. Sekoita keskenään rahka, kananmuna ja sokeri, levitä seos raparperien päälle. Laita uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti