Hae tästä blogista

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Raparperi-vadelmapiirakka


Vaikka kesä on kylmä, raparperit silti jaksaa jo kasvaa. Päätin kokeilla  MaaBaker-blogista löytämääni ohjetta (alkujaan Glorian ruoka&viini-lehdestä 3/2016). Tein taas gluteenittoman ja laktoosittoman.



Raparperi-vadelmapiirakka
Pohja:
200 g laktoositonta voita
6,5 dl gluteenittomia jauhoja (laitoin puolet Semperin Fin Mixiä ja puolet Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 sitruuna
2 dl laktoositonta piimää
2 dl laktoositonta kevytkermaa
2 kananmunaa

Täyte:
1 l raparperia paloina
2 dl vadelmia

Muruseos:
75 g pehmeää laktoositonta voita
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa

Valmistus:

Sulata voi.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Raasta sitruunasta kuori ja purista hedelmästä mehu.

Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula kuiva-aineiden joukkoon.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita muruseoksen aineet keskenään.

Leikkaa raparperit 1-2 cm:n paloiksi.Levitä raparperit ja vadelmat piirakan päälle.

Ripottele muruseos pintaan.

Paista uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Piirakan voi tehdä myös ilman muruseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti