Vaikka kesä on kylmä, raparperit silti jaksaa jo kasvaa. Päätin kokeilla MaaBaker-blogista löytämääni ohjetta (alkujaan Glorian ruoka&viini-lehdestä 3/2016). Tein taas gluteenittoman ja laktoosittoman.
Raparperi-vadelmapiirakka
Pohja:
200 g laktoositonta voita
6,5 dl gluteenittomia jauhoja (laitoin puolet Semperin Fin Mixiä ja puolet Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 sitruuna
2 dl laktoositonta piimää
2 dl laktoositonta kevytkermaa
2 kananmunaa
Täyte:
1 l raparperia paloina
2 dl vadelmia
Muruseos:
75 g pehmeää laktoositonta voita
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
Valmistus:
Sulata voi.
Sekoita keskenään kuivat aineet.
Raasta sitruunasta kuori ja purista hedelmästä mehu.
Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula
kuiva-aineiden joukkoon.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla
päällystetylle reunalliselle uunipellille.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita muruseoksen aineet keskenään.
Leikkaa raparperit 1-2 cm:n paloiksi.Levitä raparperit ja
vadelmat piirakan päälle.
Ripottele muruseos pintaan.
Paista uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes taikina on
kypsää.
Piirakan voi tehdä myös ilman muruseosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti