Hae tästä blogista

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Juustokakku uunissa

Ohje löytyi täältä. Tein taas gluteenittomana ja laktoosittomana.


150 g laktoositonta voita
3 rkl sokeria
3 dl gluteenitoomia jauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl vettä

Täyte
4 kananmunaa
1 vaniljatanko (laitoin 1 tl vaniljasokeria)
3 prk (á 200 g) laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) laktoositonta mascarponejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
Juustokakku uunissa on aina toimiva kakkuklassikko, joka sopii erilaisten tuoreiden marjojen ja hedelmien tai marja- tai hedelmäkastikkeiden kanssa tarjottavaksi.

1. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vehnä- jauhot ja kananmuna ja lopuksi vesi.

2. Erottele täytteen kananmunat keskenään. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet kulhoon. Lisää keltuaiset ja loput täytteen aineksista ja vatkaa seos huolella tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset erikseen ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.

3. Aseta leivinpaperiarkit irtopohjaisten kakkuvuokien pohjan ja reunan väliin. Valmista yksi isompi, halkaisijaltaan 24 cm oleva tai kaksi pienempää, halkaisijaltaan noin 18 cm kakkua. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Valuta täyte vuokiin ja tasoita pinta. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti