Muistilista valmiiden leivontareseptien kokeiluista ja omaan käyttöön tuunaamisesta. Kaati eli esiliina ettee ja leipomaan!
Hae tästä blogista
lauantai 21. huhtikuuta 2018
Puolukkajuustokakku
Ohje on täältä. Kuvassa kakku on hyytymään menossa
Tein pohjan Semperin gluteenittomista kaurakekseistä.
Brownies-pohja
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia (minulla kypsyminen kestää 20 minuuttia).
Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ja lisää reunakalvot vuokaan. Jos sinulla ei ole reunakalvoja, irrota vuoan reunarengas ja pese se ennen täytteen laittoa. Voit myös nostaa (tosi varovasti!!) kylmän pohjan suoraan tarjoilulautaselle ja käyttää irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja kakun kasaamiseen. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi.
Voit tehdä vaihtoehtoisesti myös
Kaurakeksipohjan:
200 g kaurakeksejä
80 g voita sulatettuna
Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tasaisesti.
Puolukkatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk valion vaniljarahkaa
3 dl puolukkaa
2 dl sokeria
6 liivatelehteä
4 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja puolukkasose. Kiehauta vesi ja liuota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada brownies-pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti