Hae tästä blogista

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kinuski-suolapähkinäpalat

Ohje on täältä. Muokkasin vähän, laktoositon ja gluteeniton.

15 kappaletta

Pohja
200 g laktoositonta voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl laktoositonta maitoa

Kuorrutus
2 dl laktoositonta kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl laktoositonta voita
2,5 dl suolapähkinöitä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekoittaen vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä. Mittaa korkealaitaiseen kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Tee pisarakoe. Tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski jähmettyy, se on valmista.

Sekoita joukkoon nokare voita. Rouhi pähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski pinnalle. Leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti