Muistilista valmiiden leivontareseptien kokeiluista ja omaan käyttöön tuunaamisesta. Kaati eli esiliina ettee ja leipomaan!
Hae tästä blogista
lauantai 21. huhtikuuta 2018
Puolukka-suolakinuskikakku
Ohjeen tähän ihanaan kakkuun löysin täältä. Tuunasin taas gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi.
Ainekset (10 palaa)
Pohja
140 g gluteenittomia kaurakeksejä
50 g voita
Täyte
300 g laktoositonta tuorejuustoa
200 g laktoositonta vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl puolukoita
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1/2 dl puolukkamehua
4 kpl liivatetta
Kinuskikiille
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl sormisuolaa
2 kpl liivatetta
Lisäksi puolukoita (koristeluun)
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita tehosekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä vesi, sekoita joukkoon.
Anna kinuskin jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia. Koristele puolukoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti