Alkuperäinen ohe löytyy täältä, mutta minä taas sovelsin ja tein gluteenittoman.
150 g valkosuklaata
75 g voita
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl pakastevadelmia
Rouhi valkosuklaa.
Sulata kattilassa voi ja nosta kattila syrjään.
Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään.
Siivilöi munavaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Lisää hasselpähkinärouhe ja suklaa-rasvaseos.
Kääntele tasaiseksi.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle noin 20 x 30 cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan.
Ripottele päälle jäiset vadelmat.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa.
Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi.