Jostain tämäkin ohje on tarttunut mukaan ja kuuluu lemppareihin. Seassa omia muunnoksia.
Rahka-tuorejuustotorttu
Pohja
100 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoa (tai vehnäjauhoa)
1 tl leivinjauhetta
Voitele tasapohjainen 25 cm irtopohjavuoka.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten.
Lisää jauhoseos.
Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte
1 prk (250 g) laktoositonta rahkaa
1 prk (200 g) laktoositonta tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Sekoita tuorejuusto tasaiseksi.
Lisää joukkoon rahka ja vatkaa seos sileäksi.
Lisää munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne täytteeseen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
Kaada täyte vuokaa ja tasoita pinta.
Paista torttu 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50 - 60 min.
Anna tortun jäähtyä.
Irrota rengas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti