Alkuperäinen ohje täällä
Helppo voileipäkakku
16 grahampaahtoleipäviipaletta
Kostutukseen
2 dl rasvatonta maitoa
1 rkl vasikanfondia
Kinkkutäyte
300 g yrttituorejuustoa
1 pkt ylikypsää kinkkua 300 g
1 dl murennettua sinihomejuustoa
3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Pinnalle, esim.
2,5 dl majoneesia
200 g maustettua tuorejuustoa
1 pkt ohuen ohut kevyesti savustettu kinkku 150 g
0,5 dl tuoretta persiljaa
1 tomaattia
1 dl juustoraastetta
Maksamakkaratäyte
1 pkt maksamakkaraa 300 g
3 rkl kurkkusalaattia
100 g yrttituorejuustoa
Ohje
Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tai maksamakkara tuorejuuston kanssa.
Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain.
Kostuta leivät maustetulla maidolla.
Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä.
Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkakku saa näin ryhdikkään muodon.
Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa.
Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti