Hae tästä blogista

torstai 18. toukokuuta 2023

Daimin ystävän suklaakakku

Överisuklaan ystäville. Alkuperäinen ohje täällä



Pohja

100 g täysjyvä-digestivekeksejä
75 g suolakeksejä (esim. Ritz)
100 g voita

Mantelikreemi
80 g pehmeää voita
3/4 dl tomusokeria
1 1/2 dl mantelijauhetta
2 hyppysel. suolaa
1 tl vaniljauutetta
1/2 dl kermaa

Suklaatäyte
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata
Suklaakuorrute
150 g maitosuklaata
100 g voita

Koristelu
1 (à 56 g) iso Daim-patukka
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunalle. Saat ne kiinnittymään sipaisemalla vuoan pintaan hieman öljyä. Näin kakku irtoaa siistimmin.

POHJA
Murskaa digestivet ja suolakeksit tehosekoittimessa.
Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

KREEMI
Notkista voi vatkaimella. Lisää joukkoon loput kreemiainekset luetellussa järjestyksessä.
Levitä kreemi pohjan päälle. Itse jätin kreemin ja vuoan reunan väliin parin sentin raon, koska paksumpana kerroksena se on näyttävämpi.
Laita vuoka jälleen jääkaappiin.

TÄYTE
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sulata tumma suklaa mikrossa (tai kuumassa vesihauteessa) miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Levitä suklaavaahto vuokaan kauttaaltaan kreemin ja pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Irrota kakun ympäriltä vuoan reunaosa ja leivinpaperisuikaleet. Nosta kakku noin vartiksi pakastimeen, jotta pinta kohmettuu.
Leikkaa Daim-patukka valmiiksi rouheeksi.

KUORRUTE
Sulata maitosuklaa ja voi erikseen. Itse sulatan suklaan aina mikrossa ja voin kattilassa.
Yhdistä sulat keskenään. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.
Kuorrutusvaiheen voi tehdä vuoan pohjaosan tai jäähdytysritilän päällä. Suojaa pöytä leivinpaperilla.
Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua myös reunoille. Tasoita pinta lastalla.

KORISTELU
Ripottele pinnalle Daim-rouhe.
Anna jähmettyä jääkaapissa. Siirrä sitten tarjoilulautaselle.

Vinkki
Jos haluat nopeuttaa ja helpottaa kakun valmistamista, jätä suklaakuorrute pois ja laita Daim-murska suoraan täytteen päälle. On erittäin herkullista näinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti