Hae tästä blogista

torstai 18. toukokuuta 2023

Perunakakku

Kokeilussa perunakakku gluteenittomana ja tuorejuustokuorrutteella. Alkuperäinen ohje täällä

 


PERUNAKAKKU:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

60-70 g jauhettua mantelia

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1.5 tl leivinjauhetta

150 g laktoositonta voita sulatettuna

noin 3 keitettyä perunaa raasteena


KUORRUTUS

50 g laktoositonta voita sulatettuna

2 - 3 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria


VALMISTUSOHJE

1. Sulata voi ja raasta kypsät perunat. Jauha mantelit tai käytä valmista mantelijauhetta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhetut mantelit. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna. Sekoita ja kaada pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista perunakakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna kakun jäähtyä.

3. Kuorruta jäähtynyt perunakakku tomusokeri-voikuorrutteella tai seulo pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti