Kokeilussa perunakakku gluteenittomana ja tuorejuustokuorrutteella. Alkuperäinen ohje täällä
PERUNAKAKKU:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
60-70 g jauhettua mantelia
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1.5 tl leivinjauhetta
150 g laktoositonta voita sulatettuna
noin 3 keitettyä perunaa raasteena
KUORRUTUS
50 g laktoositonta voita sulatettuna
2 - 3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
VALMISTUSOHJE
1. Sulata voi ja raasta kypsät perunat. Jauha mantelit tai käytä valmista mantelijauhetta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhetut mantelit. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna. Sekoita ja kaada pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista perunakakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna kakun jäähtyä.
3. Kuorruta jäähtynyt perunakakku tomusokeri-voikuorrutteella tai seulo pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti