Hae tästä blogista

torstai 18. toukokuuta 2023

AURA kinuskitäytekakku

AURA kinuskitäytekakku, josta tein gluteenittoman. Alkuperäinen ohje: täällä


POHJA

100 g laktoositonta ja gluteenitonta taloussuklaata

100 g laktoositonta voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta


TÄYTTEET

3 liivatelehteä

2 dl laktoositonta kuohukermaa

2 prk (à 200 g) laktoositonta vanijarahkaa

1 dl päärynähilloa

1 pkt (170 g) AURA-juustoa


PINNALLE

1 ⅓ dl laktoositonta kuohukermaa

1 ⅓ dl fariinisokeria

sormisuolaa


OHJE

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.

Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 - 22 cm). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoat.

Paista 175 asteessa 20 min. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja hillo.

Kuumenna pieni määrä vettä (n. 2 rkl) kahvikupissa mikrossa. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet veteen. Sekoita ja kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Hienonna AURA mahdollisimman hienoksi muruksi.

Lusikoi n. puolet rahkavaahdosta toiseen vuokaan pohjan päälle. Levitä AURA vaahdon päälle tasaisesti, säästä hiukan kakun koristeluun.

Lusikoi loppu rahkavaahto vuokaan ja nosta päälle toinen kakkupohja. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai mieluiten yön yli.

Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa 8 - 10 min. Kinuski on sopivaa, kun tiputat sitä kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin ja kinuski pysyy kasassa lasin pohjalla. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun päälle. Viimeistele sormisuolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti